Blog


Werkplezier

09 november 2021

Het lijkt zo makkelijk. Het leven te leiden zoals jij dit wilt. De baan waar je happy van wordt en energie overhoudt. Doe jij dit ? Misschien kriebelt het, weet je dat je het anders wilt maar lukt het je nog niet om een volgende stap te zetten. Of je wilt het wel anders, maar je hebt geen idee wat of hoe. Dit kabbelt al een tijdje, laait af en toe op, maar de stap echt nemen doe je niet.

Verlies & Rouw

19 oktober 2021

In elke dag zit er rouw in kleine of grote dingen. Bijvoorbeeld omdat de zomer voorbij is of je favoriete broek niet meer past. Maar ook het hybride werken, het afscheid van die fijne collega of een nieuwe koers van de organisatie. Het verlies van je gezondheid, een dierbaar iemand of een onvervulde kinderwens Rouw raakt aan je verlangen en behoeftes. Dat is zoet & zuur tegelijk. Je voelt het pas echt goed, wanneer het er niet meer is.

Wanneer je leven anders loopt dan gepland

19 oktober 2021

Ik zit vlakbij de ingang. De ingang van het restaurant waar ik een thee afspraak heb. Ik zie mensen druk in de weer met hun mobiel. Op zoek naar de QR- code. Ongemakkelijk. Zo ervaarde ik het ook. Voor mezelf en voor de jongen die het mag controleren. Langzaamaan loopt het restaurant vol. Ik hoor delen van gesprekken om mij heen. Over mondkapjes in België en polsbandjes in Den haag.

Afscheid nemen

17 augustus 2021

Afscheid nemen van je ouders doe je steeds een beetje. Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat het lopen slechter gaat, het geheugen gaten vertoont of gewoon omdat je ze ouder ziet worden. Je weet dat het ergens gaat gebeuren, ziet tekens dat ze ouder worden en staat er vooral niet te lang bij stil. Want die gedachte is ondraaglijk. Vrouwen die niet vanzelf zwanger worden, nemen (onbewust) elke maand afscheid van de mogelijkheid dat het gaat lukken. Elke maand komt deze gedachte voorbij , om het vervolgens snel weg te drukken. Want de gedachte is ondraaglijk.

In de media- artikel in Freya magazine juni 2021

08 juni 2021

Meer dan 200 keer is het mislukt. Bij het leren hoelahoepen stopte ik na 30 keer oefenen. En aan een ingewikkelde rekensom begin ik al helemaal niet. Maar dit ging om een kind. Dus ging ik door. Als ik al twijfelde, stelden de medici mij gerust. Alles was nog mogelijk. Het kind kwam niet. Maar ook niet de depressie of alcoholproblemen die ik had verwacht. Er kwam verdriet, natuurlijk, boosheid ook. De opluchting kwam totaal onverwachts. De opluchting van stoppen met iets wat toch niet lukt.

Goed voelen

20 mei 2021

“Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Daar schrik ik eigenlijk wel van “. Tegenover mij zit een jonge vrouw van 25 jaar. “Want ik dacht dat ik altijd goed bezig was, maar als ik eerlijk ben dan voelde ik me vaak opgejaagd, sliep onrustig en had minstens 1 x per maand migraine “ . Ik knik. “En nu de lockdown bijna ten einde is, ben ik bang. Bang om me weer zo te voelen, want ik wil dat niet meer “.

APK voor je loopbaan

15 april 2021

Je twijfelt of een nieuwe studie of training wel bij je past. Je wilt meer zicht op je kwaliteiten en talenten in je werk. Je ziet een leuke vacature en wil onderzoeken of dit een goede stap is. Dan is een verkort ontwikkeladviestraject iets voor jou !

Kracht

26 maart 2021

Je bent een krachtige vrouw die alle stormen rondom je kinderwens heeft doorstaan. En zelfs nu er geen kinderen zijn gekomen, laat jij jezelf er 'niet onder ' krijgen en vind je de vorm om hiermee om te gaan. Dat lukt prima. Is dit waar ? Krachtig ben je zeker en je hebt een vorm gevonden. Maar is het jouw vorm ? Laat je jezelf voldoende zien ? Heb je veel energie en plezier ? Lukt het jou je eigen leven te leiden met voldoende ruimte voor het gemis ? Heb je een plan B die je gelukkig maakt ?

Goed zoals je bent

16 maart 2021

Je staat vroeg op. Begint met een glas lauwwarm water met citroen. Je doet je yoga oefeningen en mediteert. Om vervolgens healthy havermoutpap met toppings te eten. Twee uur later ben je klaar voor je werkdag. Als dit voor jou een goede start van de dag is, dan is dat helemaal prima. Maar heb je je weleens afgevraagd of dit echt bij je past ? En waarom je dit eigenlijk elke dag doet ? Word je niet gewoon blijer van een uur langer slapen en een boterham met pindakaas ? Gewoon omdat je goed bent zoals je bent ?

Goed zoals je bent training + coaching

10 maart 2021

Ken je dit ? Je volgt een leuke training, precies op jouw lijf geschreven. Je leert veel besluit de dingen echt anders te gaan doen. Maar na een paar weken ben je jouw voornemen vergeten en is er eigenlijk niets verandert. In samenwerking met psychologiemagazine en coachfinder is de training ontwikkeld "Goed zoals je bent¨. Een prachtige online training + 4 coachgesprekken, waardoor jij het verschil voor jezelf gaat maken. Niet alleen tijdens de training, maar ook daarna !