Blog


ik praat weer mee

27 augustus 2019

Zo rond mijn dertigste viel het mij steeds meer op. Ik praatte minder in gezelschap, maar was vooral aan het luisteren. In eerste instantie om het allemaal in mijn oren te knopen, te onthouden voor later….als er kinderen zouden zijn. Ik luisterde naar de verhalen over de gebroken nachten, de overvolle wasmanden en de verbazing over hun partners over zijn/haar rol in het ouderschap. Toen kwamen de eerste pasjes, de eerste woordjes en hoe fijn het was als ze heerlijk lag te slapen.

Creatieve workshop loopbaan

13 augustus 2019

Denk je veel na over je loopbaan, maar lukt het je onvoldoende om de volgende stap te zetten ? Ben je op zoek naar een andere manier van inspiratie voor jouw werk ? Wil je weten of je op de goede weg bent ? Kom naar de creatieve workshop moodboard maken. Door op een andere manier aan de slag te gaan met jouw vragen, krijgt je inzicht en handvaten. Daarbij krijg je van mij professionele coaching, zodat het je lukt om een volgende stap te gaan zetten. Data: 16 november 2019 Tijd: 9.30 -12.00 uur Plaats: mijn praktijk in Doorwerth

Creatieve workshop vrouwen die ongewenst kinderloos zijn

08 augustus 2019

Je bent ongewenst kinderloos. Dat is best heftig. Zeker omdat we in een wereld leven met veel kinderen en het soms lijkt alsof je de enige bent die geen moeder is geworden. Kom naar de creatieve workshop moodboard maken. Je besteed tijd aan jezelf en je verlangens op een andere manier dan je gewend bent. Samen met andere vrouwen die ook ongewenst kinderloos zijn. En met mij, ervaringsdeskundige en professionele coach. Je gaat naar huis met een prachtig moodboard, steun van lotgenoten en inzichten & inspiratie om verder te gaan op jouw weg.

Creatieve workshop single vrouwen met kinderwens

08 augustus 2019

Je bent single en hebt een kinderwens. De biologische klok tikt door ? Waar haal jij je kracht vandaan en wat helpt jouw verder ? Kom naar de creatieve workshop moodboard maken. Juist door er niet veel over na te denken, maar met beelden aan de slag te gaan, kom je sneller tot inzicht en handvaten voor jouw verlangen. Je bent niet alleen. In deze workshop ontmoet je andere singles met een kinderwens. Voor een luisterend oor, die weten wat je bedoelt en die wellicht tips kunnen geven.

Dan neem je toch een hond !

31 juli 2019

Als ik vertel dat het niet gelukt is om kinderen te krijgen, krijg ik verschillende reacties. Meestal komt er een verhaal van het wonder. Er is altijd wel iemand ergens , meestal ver weg, waarbij een wonder is gebeurd. Die is – totaal onverwachts- toch nog moeder geworden. Ik krijg ook goedbedoelde adviezen, zoals : “Heerlijk, dan kun je lekker reizen!”, “Er zijn genoeg kinderen in Nederland, dan ga je toch pleegkinderen opvangen ?” of “Dan neem je toch een hond ?” Eerlijk ?

Creatieve workshop voor vrouwen met een (nog) onvervulde kinderwens

19 juni 2019

Je gaat creatief aan de slag door een moodboard te maken over je onvervulde kinderwens. Op deze manier kom je meer in contact met je gevoel, ga je actief aan de slag en krijg je een resultaat mee naar huis die je ondersteunt en kracht geeft in jouw weg. Datum: Zaterdag 13 juli 2019 Tijd: 9.30- 12.00 uur Voor maximaal 6 vrouwen Normale prijs: € 35,00 , nu voor € 25,00 De workshop vindt plaats in een ongedwongen sfeer in mijn coachpraktijk in Doorwerth. Ik begeleid je in je creatieve proces en je krijgt coaching a.d.h.v. jouw moodboard.

Ben je in voor een experiment ?

17 juni 2019

Als je het idee hebt, dat je bij mijn coaching een uur op de bank moet praten, dan heb je het mis. Als je dit wilt, kunnen we dit best een keer doen. Maar mijn ervaring is dat dit je onvoldoende verder helpt. Want waarschijnlijk heb je er al veel over nagedacht en over gepraat. En dat heeft onvoldoende geholpen.

Coaching als zwanger worden niet vanzelf gaat

16 mei 2019

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn persoonlijke verhaal over mijn ongewenste kinderloosheid wilde delen op mijn website of de sociale media. Persoonlijke verhalen worden veel gelezen, ik lees ze ook. En ik wil jou kunnen bereiken. Toch heb ik besloten het niet te vertellen. Omdat het persoonlijk is en best intiem. Dat wil ik niet met de hele wereld delen.

Ik heb last van de onzekerheid op mijn werk

19 augustus 2018

“Ik heb last van de onzekerheid op mijn werk. Ik weet niet waar ik aan toe ben en dat maakt me onrustig “. Er zit een stevige man tegenover mij. “Wat is er onzeker op je werk ? “ vraag ik. “Nou , we zijn bezig met een project die nog een jaar duurt. Als dat project is afgelopen, weet ik niet of ik nog werk heb. En of ik mag blijven”. “Wat wil je zelf ?” vraag ik. Hij kijkt me vertwijfeld aan. “Wat ik zelf wil ? “ Het valt stil. Hij kijkt naar zijn handen en het blijft stil. Ook ik blijf stil, afwachtend.

Ik wil dat het stopt

19 augustus 2018

Ze komt huilend binnen. “Ik wil dat het stopt”. “Wat moet er stoppen ? “ vraag ik. “Het huilen. Ik huil de hele dag door. Dát kan toch niet ? Het moet stoppen en jij gaat me helpen”. Ik knik. “Waarom huil je ? “ Om alles! Mijn zus is ernstig ziek, ik moet een nieuwe keuken bestellen maar heb er geen energie voor en mijn paard”. Ze zucht diep en zegt zachtjes: ” Mijn paard heb ik moeten laten inslapen”. D’r tranen rollen weer over haar wangen. “Dat is wel veel “, zeg ik.